Spring naar content

Wie jarig is trakteert

gratis ONLINE workshop GroepsGeluk

WhatsApp Image 2021-03-22 at 18.02.37

Op 22 maart 1969 werd ik, zo enthousiast als ik was, bijna drie maanden te vroeg geboren. Achteraf gezien waren dat de eerste stappen richting GroepsGeluk. Want als alles wat je van het leven leerde en de opleidingen die je gedaan hebt, samenvallen en laten zien wat daar de reden van was, dan besef je dat dit je missie is. Zo voelt GroepsGeluk voor mij. Al mijn kennis en ervaring, ook de lastige levenslessen, hebben zinvol betekenis gekregen.

Al op jonge leeftijd wist ik dat ik het fijn vond om mensen te begeleiden en problemen op te lossen. Mijn interesse ging uit naar een therapeutenopleiding. Toen mijn pa me adviseerde eerst een degelijke opleiding te doen, voor hem was dat de Pabo, deed ik dat braaf. Maar ik volgde ook mijn eigen pad. Na de Pabo ben ik met veel plezier en enthousiasme in het speciaal- en het basisonderwijs begonnen als leerkracht. En direct daarbij deed ik de opleiding tot dramatherapeut.

Na een aantal ingrijpende gebeurtenissen in mijn leven, ben ik me gaan verdiepen en verbreden en kwamen er allerlei mooie complementaire geneeswijzen op mijn pad. Leergierig deed ik verschillende interessante opleidingen. Hieruit ontstond mijn praktijk AllesKids&Co, die ik met veel enthousiasme en passie combineerde met mijn baan als leerkracht.

Zo kwam systemisch werken op mijn pad. Een prachtige sleutel om in balans te komen en balans te brengen. Vanuit mijn passie om, wat ik in mijn praktijk in beweging kreeg met één persoon ook op school in beweging te krijgen met een groep van 30 kinderen, ben ik met systemisch werken begonnen in mijn eigen klassen. Zo is GroepsGeluk ontstaan.

Systemisch werken is niet door mij uitgevonden. Hierin ging grondlegger Bert Hellinger mij voor. In GroepsGeluk heb ik organisatieopstellingen de klas in gehaald en het vertaald naar kinderen en leerkrachten. Wat een kracht en wat een geluk! Zelf sta ik ook iedere keer weer versteld van de effectiviteit.

Toen een collega me vroeg om haar uit te leggen hoe ik dat deed met die poppetjes op tafel, maakte ik een presentatie en een reader met informatie. Ik gaf het door en van het één kwam het ander. Het is zo gaan stromen, steeds meer scholen willen GroepsGeluk. In de zomer van 2018 nam ik na ruim 25 jaar afscheid van mijn baan als leerkracht om mijn missie goed neer te kunnen blijven zetten. Mijn missie om met GroepsGeluk leerkrachten een tool te geven waarmee ze de dynamiek in de klas zichtbaar maken, waardoor het gemakkelijker wordt om een fijn pedagogisch klimaat te creëren. Een klimaat waarin iedereen in zijn kracht gelukkig kan zijn.

Inmiddels heeft GroepsGeluk zich uitgebreid naar verschillende groepen: van klassen naar sportteams tot schoolteams en andere groepen volwassenen. Wil jij ook ervaren wat GroepsGeluk Voor jou kan betekenen?

Schrijf je hier in voor de gratis ONLINE workshop GroepsGeluk op maandag 12 april van 19.00 tot 20.30 uur.

Dit formulier kan op dit ogenblik niet ingevuld worden

WhatsApp Image 2021-03-22 at 18.02.37