Spring naar content

Uit de sloot ermee

GG_Elke.Still018-2

Karlijn en Marieke zijn al vanaf de kleuterklas dikke vriendinnen, maar ze hebben ook regelmatig ruzie. Het liefst lossen ze dit dan op met de poppetjes. Maar het lijkt alsof er toch iedere keer wat blijft hangen, wat blijft broeden.

Op een dag waarop er weer een incident is ontstaan, besluit de leerkracht om te werken met 'Uit de sloot ermee'. Ze gaan samen alle oude koeien uit de sloot halen, zodat ze niet meer blijven wringen en duwen, waardoor er steeds weer nieuwe problemen ontstaan. Karlijn en Marieke mogen allebei symbolen uitkiezen voor de last (de oude koeien) die ze nog van elkaar ervaren.

Oude koe

Om beurten mogen ze elkaar een oude koe presenteren en moeten ze elkaar vragen wat er voor nodig om de oude koe voortaan in de sloot te gaan laten. Is de oude koe voldoende gezien, is het voldoende, dan wordt daar een positief symbool voor ingezet.

Zodat er op tafel ook duidelijk zichtbaar wordt dat het ook werkelijk opgelost is. Ze werken net zo lang tot geen van beide meiden meer een oude koe kan verzinnen.

Alles is gezien, alles hoort erbij, is gevoeld, opgelost, en hierdoor kunnen de oude koeien voortaan in de sloot blijven. Zo kunnen Karlijn en Marieke gewoon weer fijn vriendinnen zijn.

Ze spreken met elkaar af om ervoor te zorgen dat ze sneller uitspreken wat hen dwars zit, zodat er geen oude koeien meer kunnen ontstaan.

Over Desiree Groepsgeluk

Redacteur: Désirée Farro-Joosen

Ik ben Désirée: oprichtster van GroepsGeluk en gepassioneerd over het systemisch werken in het onderwijs, en om leerkrachten en leerlingen in hun kracht te laten staan.

Gerelateerde berichten

Hoe GroepsGeluk de rust in juf Suzans klas terugbracht

Juf Suzan was ten einde raad. Ondanks haar inzet luisterden sommige kinderen niet als ze vroeg om...Lees verder
Van groepsgedoe naar harmonie in de klas

In een klaslokaal ergens in Nederland, waar de muren gevuld waren met tekeningen en waar kinderstemmen een...Lees verder
Groepsgeluk-verkleind-8

Over oprichtster Désiree:

Moeder van vier, therapeut, leerkracht en eigenaar van praktijk AllesKids&Co & GroepsGeluk.

Lees meer.. 

Volg ons op

groepsgeluk-poppetjes.jpg

BenieuwD wat we voor jou kunnen betekenen?

Nieuwsbrief ontvangen?

Nieuwsbrief
Ik heb de Algemene Voorwaarden en Privacyverklaring gelezen en ga hiermee akkoord. *

GroepsGeluk verhalen uit de praktijk:

Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Nieuwsbrief
Ik heb de Algemene Voorwaarden en Privacyverklaring gelezen en ga hiermee akkoord. *

Samen de wereld mooier en maken?
Neem gerust contact op om te kijken wat GroepsGeluk voor jou kan betekenen!