Spring naar content

Samen de wereld mooier maken

GG.27-pesten-scaled

Je bent niet zomaar op de wereld. Je bent op aarde omdat je kan laten zien wie je bent en waartoe je in staat bent. We realiseren ons dit pas wanneer we in de gaten krijgen dat er geen weg meer terug is. Wanneer je oud en minder valide bent en niet meer in staat jezelf voluit te laten zien. Dit maakt dat veel mensen zichzelf continue afvragen waarom ze niet gelukkig zijn, of last hebben van stressklachten zoals angst, verdriet en lichamelijke klachten die belemmerend werken. Wat mensen laten zien die zich niet kunnen geven zoals ze van nature zijn, is dat hun pijn en verdriet er niet toe te doen. Dat geeft ook anderen stress en druk omdat het van invloed is op de posities die mensen ten opzichte van elkaar willen en denken in te moeten nemen. Meestal gebeurt dit onbewust. En dat maakt het in relaties, welke dan ook, lastig. Omdat je niet krijgt wat je het liefste wil, maar nog meer bevestiging ziet voor jouw penibele positie.

Anders dan jezelf zijn

In de praktijk zie ik mensen die niet meer weten hoe ze het in hun gezin kunnen veranderen wanneer een kind gedrag vertoont dat niet conform de regels, normen en waarden, en bovenal de verwachting is van anderen. Binnen en buiten het gezin. Dat is moeilijk voor ouders. Maar ook voor leerkrachten die een ruimte vol personen in ontwikkeling mogen begeleiden. Al van jongs af aan wist ik dat dit anders zou moeten kunnen. Beter voor iedereen. Ik had het moeilijk in mijn jeugd. Op school had ik het maar lastig te weten welke positie me paste binnen de groep. En thuis waren mijn ouders ongekend lief maar struggelden net als ik met wie ze waren en wat ze konden betekenen, zonder veel vertrouwen. Want het leek soms op veel fronten tegen te zitten en daardoor kregen twijfel en onzekerheid vaak de overhand. Toen ik mezelf ging inzetten binnen het onderwijs, ontdekte ik dat veel kinderen net als ik, niet deden wat ze het liefst zouden doen, maar drukdoende konden zijn met gedrag om zich te kunnen handhaven in de klas en daarbuiten. Pijnlijk herkenbaar. Lees meer....

Deel dit bericht via:

Over Desiree Groepsgeluk

Redacteur: Désirée Farro-Joosen

Ik ben Désirée: oprichtster van GroepsGeluk en gepassioneerd over het systemisch werken in het onderwijs, en om leerkrachten en leerlingen in hun kracht te laten staan.

Gerelateerde berichten

Hoe GroepsGeluk de rust in juf Suzans klas terugbracht

Juf Suzan was ten einde raad. Ondanks haar inzet luisterden sommige kinderen niet als ze vroeg om...



Lees verder
Van groepsgedoe naar harmonie in de klas

In een klaslokaal ergens in Nederland, waar de muren gevuld waren met tekeningen en waar kinderstemmen een...



Lees verder
Groepsgeluk-verkleind-8

Over oprichtster Désiree:

Moeder van vier, therapeut, leerkracht en eigenaar van praktijk AllesKids&Co & GroepsGeluk.

Lees meer.. 

Volg ons op

groepsgeluk-poppetjes.jpg

BenieuwD wat we voor jou kunnen betekenen?

Nieuwsbrief ontvangen?

Nieuwsbrief
Ik heb de Algemene Voorwaarden en Privacyverklaring gelezen en ga hiermee akkoord. *

GroepsGeluk verhalen uit de praktijk:

Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Nieuwsbrief
Ik heb de Algemene Voorwaarden en Privacyverklaring gelezen en ga hiermee akkoord. *

Samen de wereld mooier en maken?
Neem gerust contact op om te kijken wat GroepsGeluk voor jou kan betekenen!