Spring naar content

Désirée Farro-Joosen

Oprichter, Eigenaar, Trainer, Opsteller

Désirée

Moeder van vier, therapeut, leerkracht en eigenaar van praktijk AllesKids&Co & GroepsGeluk

Missie
Als alles wat je van het leven leerde en de opleidingen die je gedaan hebt, samenvallen en laten zien wat daar de reden van was, dan besef je dat dit je missie is. Zo voelt GroepsGeluk voor mij. Al mijn kennis en ervaring, ook de lastige levenslessen, hebben zinvol betekenis gekregen.

Pabo
Als klein meisje wist ik al dat ik het fijn vond om mensen te begeleiden en problemen op te lossen. Mijn interesse ging uit naar een therapeutenopleiding. Toen mijn pa me adviseerde eerst een degelijke opleiding te doen, voor hem was dat de Pabo, deed ik dat braaf. Maar ik vervolgde ook mijn eigen pad.

Dramatherapie
Na de Pabo ben ik met veel plezier en enthousiasme in het speciaal- en het basisonderwijs begonnen als leerkracht. En direct daarbij deed ik de opleiding tot dramatherapeut.

Desiree Groepsgeluk

Ingrijpend
Na een aantal ingrijpende gebeurtenissen in mijn leven, ben ik me gaan verdiepen en verbreden en kwamen er allerlei mooie complementaire geneeswijzen op mijn pad. Leergierig deed ik verschillende interessante opleidingen. Hieruit ontstond mijn praktijk Alleskids&Co. Die ik een lange tijd met veel enthousiasme en passie combineerde met mijn baan als leerkracht.

Systemisch werk
Zo kwam systemisch werk, beter bekend als familieopstellingen en organisatieopstellingen, op mijn pad. Een prachtige sleutel om in balans te komen en balans te brengen. Een prachtige tool om meer balans de wereld in te brengen, via groepen, via klassen, via kinderen, jongeren en volwassenen. Zo is GroepsGeluk, systemisch werken in de klas, ontstaan. Meer informatie over hoe GroepsGeluk tot stand is gekomen, kun je lezen in dit interview met Désirée.

Kracht
Systemisch werken is niet door mij uitgevonden. Hierin ging grondlegger Bert Hellinger mij voor. In GroepsGeluk heb ik organisatieopstellingen de klas in gehaald en het vertaald naar kinderen en leerkrachten. Wat een kracht en wat een geluk!

Zelf sta ik ook iedere keer weer versteld van de effectiviteit. Dankbaar dat GroepsGeluk, waarmee je zo gemakkelijk een fijn pedagogisch klimaat creëert in allerlei groepen, via mij mocht ontstaan.

Auteursrecht
Omdat we met GroepsGeluk het onderwijs op systemische wijze ondersteunen, vinden we het ook belangrijk om de kwaliteit te waarborgen. Op onze werkwijze met de materialen, zoals de poppetjes en de symbolen die speciaal bedacht en ontwikkeld zijn door en voor GroepsGeluk rust dan ook auteursrecht, die je hier kunt inzien.

Samen de wereld mooier maken
Het is heerlijk om GroepsGeluk met jou te delen. Je bent van harte welkom in de training GroepsGeluk voor professionals. En ook voor groepen die niet in balans zijn, komen we graag met jou geluk in de groep brengen. Zo maken we samen de wereld mooier.

hartelijkegroet farro font

Geschoold door o.a.: Hogeschool Breda (Pabo), Hogeschool Nijmegen (creatieve therapie drama), Hogeschool Fontys Nijmegen (Remedial Teaching), Jolanda Vleugel (NEI therapie, NLP, Systemisch werk, Familie- & organisatieopstellingen, Hooggevoeligheid, Reiki), Anja van Leeuwen (EMDR), W. Bastiaanse Balance Pharma (Dyslexie), M. Devitt – Awater (Ascension), New Health Academie (Nes mi-health), B. Looten & E. Engelaar (Shambala,Kundalini, Munay-Ki), LerendBrein (Junge-memory-coach), Marianne Langemeijer (Opvoedopstellingen), Lonneke Vodegel (Mediamieke ontwikkeling), Tea Adema (Kindercoachtechnieken en Ik leer leren), Hester van der Zee (Spirituele en mediamieke ontwikkeling), Maria Rotte (systemisch werken), Bibi Schreuder (systemisch werken), Elmer Hendriks (Familie- & organisatieopstellingen).

Reacties van deelnemers

"Wat een enthousiasme, wat een kennis en wat een verbinding met haar werk en de cursisten. Top!"

— Marleen Schulte
coach & trainer
 

"Désirée is inspirerend en motiverend. Ze brengt de kennis van het systemisch werk op een prettige en toepasbare wijze over op haar cursisten."

— Anita de Boer
leerkracht & opsteller

"Désirée is een enthousiaste en stralende vrouw. Ze vertelt met veel humor en passie duidelijk haar verhaal. Wat een bevlogenheid!!"

— Vanny Gorissen
leerkracht speciaal onderwijs

"De ervaring met GroepsGeluk m.b.v. Désirée was er een met een gouden randje. "

— Esther van den Brink-Lörx
leerkracht

"Désirée is een gedreven vrouw, met ontzettend veel ervaring. Een ware inspiratiebron!"

— Mariska Petstra
calamiteiten coördinator

"Désirée is een bijzonder mens, zo puur, zoveel kennis, een geweldige tool ontwikkeld en heeft een geweldige dosis humor."

— Marjon Faes
therapeut

"Désirée is een enthousiaste trainster, die met passie haar verhaal vertelt."

— Annelies van der Werf
leerkracht & onderwijsspecialist

"Désirée is een warme persoonlijkheid, waarbij je je meteen op je gemak voelt. Ze heeft erg veel kennis en ervaring met groepsopstellingen, die ze op natuurlijke en prettige wijze met cursisten deelt."

— Alexia Tichelman
coach

Désirée is een betrouwbare en integere cursusleidster. Heel erg kundig op het gebied van systemisch werken met grote groepen. Als leerkracht weet zij als geen ander hoe complex de lijnen lopen. "

— Miranda Drubbel
leerkracht Jenaplan

"Een hele enthousiaste vrouw met veel kennis van zaken en een enorme bevlogenheid m.b.t. systemisch werken. Als zij in een groep komt weet je zeker dat iedereen zich gezien voelt. Grote klasse."

— Carla ten Velde
psychosociaal therapeut &
docent/leerlingbegeleider

"Désirée heb ik ervaren als een bevlogen iemand met oprechte intenties, die haar kwetsbaarheid durft te tonen. Zij werkt vanuit haar hart en haar verleden heeft zij gebruikt om dit GroepsGeluk vorm te geven."

— Wilma van Leersum
Kindercoach & groepsleerkracht

"Désirée vertelt met enthousiasme en overtuiging over GroepsGeluk. Ze brengt het op zo'n manier dat de dag van het begin tot het einde boeiend is."

— Jolanda van Wolde
leerkracht groep 3/4
 

"Bij Désirée ervaar je dat ze heel authentiek is. Je voelt dat ze werkelijk betrokken is. Ze vertelt vanuit haar hart. Ze boeit van begin tot eind. Ze is in staat haar passie over te brengen aan de deelnemers."

— Dorothé Buscher
onderwijscoach

"De durf om in een voor haar volslagen vreemde groep met de poppetjes een probleemsituatie aan te pakken vind ik prachtig! Een hele gedreven harde werker met het hart op de juiste plaats."

 
— Miranda
leerkracht groep 5/6

"GroepsGeluk met Désirée in onze groep was indrukwekkend. Het voelde erna al direct anders in de klas."

— Yvonne Bartels
leerkracht Nederlands