Spring naar content

OnderwijsOpstelling

Een OnderwijsOpstelling is een dynamisch tableau vivant waarin systeemleden worden vertegenwoordigd door deelnemers die zich daarvoor beschikbaar stellen. De opgestelde personen zijn niet de werkelijke klas- of teamgenoten; hun aanwezigheid is ook niet vereist. Vanuit een innerlijke beweging positioneren representanten zich in de ruimte en verschaffen zo inzicht in het klas- of schoolsysteem van de vragensteller.

1.

GG-leraar onderwijsopstelling - klas

Tijdens deze workshop duik je in de boven- en onderstroom van de groepsdynamiek in jouw klas. Leer je het systemisch werk met representanten in de praktijk kennen, waarbij opstellingen de theorie tot leven brengen.

Praktische informatie

Samen met collega's van diverse scholen duik je in de onderstroom van jouw klas en school.

Leer systemische signalen begrijpen door zelf als representant deel te nemen of je vraag in te brengen.

2.

GG-directeur onderwijsopstelling - school

Binnen scholen kunnen verschillende “onzichtbare krachten” een rol spelen die de werkelijke situatie beïnvloeden. Het is zeer nuttig om vanuit een systemisch perspectief te kijken naar wat er binnen de school gebeurt.

Praktische informatie

We betrekken hierbij niet het team zelf, maar werken met onafhankelijke, goed getrainde representanten.

Tijdens het intakegesprek zijn deze representanten niet aanwezig, waardoor iedere hulpvraag volledig privé blijft.

Kies voor GroepsGeluk

Indien nodig of gewenst, kan de OnderwijsOpstelling altijd gecombineerd worden met teamcoaching of individuele coaching. Bij vragen of onduidelijkheid kunnen we vrijblijvend telefonisch bespreken waar de behoefte ligt om samen te kijken hoe GroepsGeluk het beste kan worden ingezet. Vul hieronder je gegevens in, dan nemen we z.s.m. contact op.