Spring naar content

Nationaal Programma Onderwijs

Subsidie voor het onderwijs

Leerlingen en studenten verdienen volwaardig onderwijs en een goede toekomst, ondanks corona. Het Nationaal Programma Onderwijs heeft daarom subsidie vrijgegeven om leervertragingen in te halen en problemen die zijn ontstaan rondom Corona aan te pakken. Scholen kunnen de subsidie inzetten om de leerachterstand in te halen.

 

Het welbevinden van de leerlingen is van belang om deze inhaalslag efficiënt te kunnen maken. De kracht van GroepsGeluk!

 

GroepsGeluk biedt coaching

GroepsGeluk helpt bij het sociaal emotioneel herstel zodat kinderen zich weer veilig en ontspannen voelen om goed te kunnen leren. Het goede nieuws is dat de subsidie ook ingezet kan worden om een gecertificeerde GroepsGelukCoach in te zetten op jouw school. We hebben gecertificeerde coaches die we graag aan jouw vraag koppelen.

 

GroepsGeluk biedt training

Door de tweedaagse training GroepsGeluk - systemisch werken in de klas -, kun je als leerkracht en groepsleider de methode GroepsGeluk eigen maken. Hierdoor kun je direct de juiste balans in je groep bewerkstelligen, doordat je een effectieve tool in handen hebt om een fijn pedagogisch klimaat te creëren.

Vraag de subsidie aan via:  https://www.nponderwijs.nl.

GroepsGeluk training voor professionals

GroepsGeluk helpt bij:

  • Rust in je groep en team
  • Aandacht voor sociaal emotionele ontwikkeling
  • Kijken achter gedrag
  • Zicht op onzichtbare knelpunten
  • Grip op de groepsdynamiek
  • De balans herstellen
  • Nieuwe verbindingen
  • Een fijn pedagogisch klimaat
GroepsGeluk Training - Coaching

Inzicht in processen
Met GroepsGeluk -systemisch werken in de klas- maken leerlingen hun interne proces en beleving extern. Hierdoor krijgen zowel de leerkracht als de leerlingen inzicht in de processen die spelen in de groep.

De balans herstellen
De interne belevingswereld van het individu en dynamiek van de groep wordt zichtbaar middels houten poppetjes, picto’s, symbolen en ander klein materiaal op tafel. Als leerkracht heb je daarmee direct handvatten om in lastige situaties snel de balans te herstellen.

Voor wie
Voor groepen in het basis, middelbaar en special onderwijs. Eigenlijk is GroepsGeluk effectief voor elke groep. Door gebruik te maken van de subsidie is GroepsGeluk voor iedereen in het onderwijs beschikbaar.

Locatie
In de eigen klas of groep. We komen graag op locatie.
Graag kijken we samen met je wat er nodig is in je groep.

Klaar om meer te ontdekken?

Neem contact op met GroepsGeluk

Training

Referenties

Groepsgeluk zorgt ervoor dat kinderen open durven te zijn over de gevoelens die ze hebben en geeft mij als leerkracht nieuwe inzichten om mijn groep meer geluk te geven. Werken met Groepsgeluk gun ik elke klas!

- Wendy van Teefelen, leerkracht groep 7/8

GroepsGeluk heeft me veel gebracht; nieuwe inzichten, nieuwsgierigheid naar en enthousiasme over het systemisch werken. Daarnaast heb ik in de klas ondervonden wat het doet...het is magisch wat er gebeurt als de poppetjes geplaatst worden. Ik weet zeker dat dit voor een hoop GroepsGeluk gaat zorgen!!

- Vanny Gorissen

Ik startte met twijfels omdat ik al zoveel cursussen en trainingen heb gedaan dat ik me afvroeg of het me genoeg zou brengen. Ik zocht een verbinding tussen mijn systemische hulpverleen achtergrond en het onderwijs. Ik keek met kritische blik naar Désirée en haar manier van presenteren.  Per minuut raakte ik meer geboeid en enthousiast. Na 2 dagen had ik al allerlei plannen in mijn hoofd om te gaan doen met onze leerlingen, leerkrachten, docenten en managers! Want een school is een systeem en dat heeft Désirée op een professionele manier weer bij me wakker gemaakt. Geweldig! Een aanrader voor iedereen op elke plek van de werkvloer.

- Marleen Schulte

Ik heb genoten van de tweedaagse. Désirée vertelt levendig en waarheidsgetrouw. De informatie is dus echt en doorleefd, iets wat ik altijd als aangenaam ervaar. De hand-outs zijn duidelijk uitgeschreven. De uitleg en het theoretische deel nam een groot deel van de tijd in beslag en toch werd er ook tijd voorzien waarin we zelf ook aan de slag konden gaan.

- Vicky Nuyts

GroepsGeluk is een praktische cursus die een mooie vertaling maakt van het systemisch werken naar de klas. Met deze cursus kun je morgen direct starten in je groep of een groep ondersteunen vanuit je rol als begeleider.

- Annemarie Laseur

GroepsGeluk is een zeer verhelderende en praktisch bruikbare training, die mooie handvatten biedt om de systemische dynamiek van je klas zichtbaar en bespreekbaar te maken. De training heeft een goed evenwicht tussen theorie en praktijk. De prachtige, met zorg gekozen materialen, een enthousiaste trainster, die met passie haar verhaal vertelt en hele fijne locatie maken dat ik zeer tevreden ben over deze training

- Annelies van der Werf

Wat een geluk om met GroepsGeluk te mogen werken! Als intern begeleider heb ik GroepsGeluk al op verschillende manieren in kunnen zetten. Middels groepssessies hebben leerkrachten en leerlingen een beter beeld gekregen van de onderlinge verhoudingen in een groep en hoe een ieder zich in de groep voelt. Verder heb ik het materiaal verschillende keren ingezet om de onderlinge verhoudingen/spanningen bij vrienden en vriendinnengroepjes zichtbaar te maken. Dit geeft helderheid en rust bij de leerlingen. Wanneer leerlingen me in de school tegenkomen, vragen ze regelmatig: "Wanneer mogen we weer met de poppetjes?". Het spreekt ze dus aan en het is heel dankbaar om op deze manier met leerlingen aan de slag te mogen gaan.

- Liesbeth Koster

De training GroepsGeluk heeft mij als coach net even het zetje gegeven om niet alleen met professionals en ouders, maar ook met kinderen en jongeren systemisch aan de slag te gaan. De methodiek zit goed in elkaar en is doorleefd, het materiaal is prachtig en de trainster is ook na de tweedaagse nog van harte bereid om mee te denken. Fijne basis voor een nieuw avontuur!

- Agnes van der Sluijs