Spring naar content

Jolanda van Wolde, leerkracht groep 3/4

De training GroepsGeluk was van de eerste tot de laatste minuut boeiend. De dagen inloggen voorbij. Désirée heeft ons veel verteld over het systemisch werken en wat haar dat gebracht heeft. Ik ben de volgende dag meteen in mijn groep 3/4 aan de slag gegaan en het was geweldig om te zien hoe betrokken de kinderen waren, hoeveel ze elkaar vertelden over hun welbevinden, met respect naar elkaar luisterden, elkaar aanvulden waar nodig, begrip toonden voor elkaar. Het werd de eerste keer meteen al best een pittig gesprek, maar omdat ik nu geleerd had hoe ik mijn vragen moest stellen konden we het gesprek open en boeiend houden. Het is echt een prachtige manier om de band met je groep, en de kinderen onderling, te versterken en begrip te hebben voor elkaar.