Spring naar content

Irene Westeneng

Coach & gecertificeerd GroepsGelukCoach

Irene Westeneng

Groeien ondanks en dankzij de stormen van het leven.

Irene GroepsGelukCoach 1
Irene GroepsGelukCoach 1
Contact GGC - Irene Westeneng
Intake formulier Irene Westeneng

Persoonlijke gegevens

Vul hier de naam/namen in
Straat en huisnummer

Informatie

Zijn er interventies gedaan in de groep? *
Is er eerder hulp gezocht? *
groepsgelukleerkrachten
Ik heb de Algemene Voorwaarden en Privacyverklaring gelezen en ga hiermee akkoord *
reCAPTCHA
Intake formulier - Teams - Irene Westeneng

Persoonlijke gegevens

Straat en huisnummer

Informatie

Is er eerder hulp gezocht? *
Zijn er interventies gedaan in het team? *
Ik heb de Algemene Voorwaarden en Privacyverklaring gelezen en ga hiermee akkoord *
reCAPTCHA

Over Irene

Irene Westeneng, moeder van Tom, Derek en Julia en echtgenoot van Bert. Van hen heb ik wellicht het meest geleerd en nog van het systemisch werken en mens zijn:)
Tot maart 2023 ben ik als GroepsGelukCoach, intern begeleider en bouwcoördinator werkzaam geweest in het managementteam van een fantastische basisschool! Daarnaast heb ik nu zo'n negen jaar mijn eigen praktijk als schoolcoach en systemisch coach voor volwassenen en kinderen. Het was tijd om de basisschool te verlaten, al was dit met een lach en traan. Het bevalt mij goed om mij nu geheel te focussen op mijn eigen praktijk!

Het systemisch werk heeft mijn hart. Een-op-een én in groepen. Slik, wat toont het direct wat er onder de oppervlakte speelt. Inzichtelijk en helder, zonder al te veel woorden.
De principes van het systemisch werken: Iedereen heeft zijn eigen plek, er is een duidelijk kader, er is balans in geven en nemen en iedereen draagt zijn eigen lot hebben mijn leven en coaching een geheel andere wending gegeven.

De vele opleidingen en boeken die ik gevolgd en gelezen heb met betrekking tot het systemisch werk , laten mij elke keer weer zien dat er zoveel meer speelt dan er in het hier en nu zichtbaar is.
De trainingen en trajecten van GroepsGeluk zijn voor mij dé weg naar concreet en direct antwoorden krijgen op de vragen die niet voorhand liggen, maar wel de weg wijzen! Daar waar het (weer erover) praten soms juist het gesprek stopt, opent het werken met GroepsGeluk altijd deuren. De GroepsGeluk poppetjes geven meer inzicht dan meer dan duizend woorden. Één op één geeft het aan wat het kind of de volwassenen voelt en nodig heeft. Zo ook wat er onder de oppervlakte speelt. Het werken met de poppetjes van GroepsGeluk geeft daarin met een groep de groepsdynamiek weer, zo ook de individuele behoeftes in een groep.
De volgende zinnen zijn vaak gehoord tijdens of na een traject; 'Ik wist niet dat het zo diep zat.' 'Ik wist niet dat jij je zo voelde.' of 'Het is nooit mijn bedoeling geweest om je buiten te sluiten.'

De GroepsGeluk trajecten die ik op scholen mogen doen met kinderen, groepen en met hele schoolteams geven mij en degene waar het omdraait, elke keer weer een glimlach op het gezicht. Er zijn weer mogelijkheden om verder te gaan. Er is zicht op de toekomst.

Dit waren onder andere trajecten met betrekking tot pesten, groepsdynamiek, meidenfenijn, sterfte, scheiding, teamdynamiek, visietrajecten en vernieuwd MT

Als gecertificeerd GroepsGeluksCoach hoop ik, één op één of met groepen (klassen of schoolteams), GroepsGeluk door heel Nederland in te mogen zetten, zodat alle scholen en kinderen mogen groeien ondanks en dankzij de stormen in het leven.

GroepsGeluk is voor mij dé manier, dé weg om gelukkige scholen en teams te krijgen. Het geeft hen veerkracht en inzicht. Het zorgt voor verantwoordelijkheid en compassie. Dit is dé bagage die elk kind, elke school kan en mag gebruiken voor een gelukkige maatschappij. Daar gaan we samen toch voor?

Opleidingen: (nieuw naar oud) Rouw Gezin en kind-Janet Schmidt, Brein Balance Opleiding, Kindertekeningen lezen en beter begrijpen, Groepsgeluk systemisch coachen + alle verdiepingen, Plata Werken met familieopstellingen, Kernvisie coach + verdiepingen, Management Developement traject/ Windesheim Lerarenopleider/ Velon, Beeldcoach/ Christine Brons, Opleiding tot Interne Coach/ CHE, Midden Management / Marnix Academie Orthopedagogiek/ Universiteit, Utrecht PABO/ Hogeschool Midden Nederland, HAVO/ Christelijk Lyceum Veenendaal

Cursussen: (nieuw naar oud) Trauma-sensitief - Trauma Company, Crucial Conversations, Positieve Psychologie - coaching, 1 Stap verder met 1-zorgroute - Wijnand Gijzen, Training Executieve functies, Leergang Vernieuwend Onderwijs , Handelingsgericht werken, (HGW) Basisbekwaamheden omgaan met dyslexie, Omgaan met Autisme “de Zonnehoek”, Omgaan met moeilijk verstaanbaar gedrag, Geef mij de vijf - Colette de Bruin, Grenzen en kinderen, Invoeren Toets Ontwikkeling Sociaal emotionele vaardigheden , Klasse-management Hogeschool Utrecht