Spring naar content

Harriet Kollen

Coach & gecertificeerd GroepsGelukCoach

Harriet Kollen

Toen ik hoorde hoe GroepsGeluk systemisch werken in de school een plek wilde geven, raakte dat mij. Vanuit deze ervaring en mijn liefde voor onderwijs wil ik graag aansluiten. GroepsGeluk neemt de onderstroom serieus en richt zich op het optimaliseren van GroepsGeluk in het onderwijs. Dat gun ik elke school in Nederland. Het lijkt me avontuurlijk om met jou samen te werken! Ik kijk er naar uit.

Over Harriet

Mijn naam is Harriët Kollen. Met een ruime ervaring van meer dan 35 jaar in onderwijsland weet ik als geen ander wat er speelt en wat er nodig is om een veilige en prettige leeromgeving te creëren. Vanuit mijn passie voor onderwijs geloof ik dat een persoonlijke aanpak mensen, maar vooral ook kinderen, in hun kracht zet. Daarbij vind ik het van groot belang om de complexiteit in de samenleving te erkennen en binnen de school te kijken met een systemische blik om de mogelijkheden voor iedereen in de school te verruimen. Toen ik hoorde hoe GroepsGeluk systemisch werken in de school een plek wilde geven, raakte dat mij. Vanuit deze ervaring en mijn liefde voor onderwijs wil ik graag aansluiten. GroepsGeluk neemt de onderstroom serieus en richt zich op het optimaliseren van GroepsGeluk in het onderwijs. Dat gun ik elke school in Nederland. Het lijkt me avontuurlijk om met jou samen te werken! Ik kijk er naar uit.

In 2012 nam een vriendin mij mee naar een familieopstelling van Elmer Hendriks, de oprichter van het Instituut voor systemisch werk. Op dat moment had ik nog nooit van systemisch werk gehoord en wist niet wat ik kon verwachten. Tijdens mijn eerste familieopstelling begreep ik er eerlijk gezegd niets van, maar toch raakte het me op een diep niveau. Ik voelde dat er iets bijzonders gebeurde en dat dit meer was dan alleen een interessante ervaring. Dit was het moment dat systemisch werk op mijn pad kwam en ik begon te begrijpen hoe krachtig deze methode kan zijn om inzicht te krijgen in de onderstroom van ons bestaan. Sindsdien ben ik me gaan verdiepen in dit werk en heb talloze opstellingen mogen meemaken en begeleiden. Het heeft mijn leven en werk enorm verdiept en verrijkt en ik ben dankbaar dat ik deze weg ben ingeslagen.

Mijn persoonlijke missie met GroepsGeluk. Ik geloof dat de manier waarop we onderwijs geven, een grote impact heeft op het geluk en de ontwikkeling van kinderen door aandacht te besteden aan de onderstroom, de emoties en de relaties tussen kinderen en volwassenen. Het is van cruciaal belang dat we kinderen als individuen zien maar ook als onderdeel van een groter geheel, zodat we hun unieke persoonlijkheden en behoeften en tegelijkertijd de groepsdynamiek kunnen verbeteren. Ik ben ervan overtuigd dat het in deze complexe samenleving van groot belang is dat we ons richten op de onderstroom, omdat dit kan bijdragen aan de ontwikkeling van veerkrachtige en gelukkige individuen. Ik geloof ook dat we 'the whole package' moeten omarmen, alles wat iemand gemaakt heeft tot wie hij is, zowel de goede als de minder goede kanten, omdat dit de weg vrijmaakt naar echt geluk.

In het onderwijs ben ik vastberaden om de betrokkenheid van leerkrachten, het team en ouders te bevorderen en te zorgen voor een omgeving waarin kinderen zich kunnen ontwikkelen tot gelukkige en evenwichtige mensen. Samen maken we zo de wereld mooier. Ik doe niets liever dan dát samen met jou.

Contactformulier
Intakeformulier klas
Intakeformulier team