Spring naar content

GroepsGeluk Dag 3

Professionaliseringsdag

Deze extra professionaliseringsdag is een belangrijke aanvulling op de tweedaagse GroepsGeluk basistraining en noemen we daarom ook wel 'Dag 3'. Er wordt gewerkt met verschillende nieuwe systemische werkvormen, kilometers gemaakt met GroepsGeluk casuïstiek en de volgende technieken komen tijdens deze dag aan bod. Je ontvangt hierbij tevens de extra materialen die hierbij horen.

De Koe
De koe wordt ingezet om de figuurlijke 'oude koeien' uit de sloot te halen. De oude koe slaat op een gevoel van boosheid of frustratie van langer geleden dat nog geen goed plekje heeft kunnen vinden. Deze kan blijven woekeren en daarom voor onrust zorgen in de dynamiek. Een mooi voorbeeld hiervan kun je vinden in het verhaal van Karlijn en Marieke.  Met behulp van deze techniek kun je 'oude koeien' op een duidelijke wijze zichtbaar en bespreekbaar maken en met symbolen aangeven welke emotie eraan wordt verbonden, zodat ze uiteindelijk kunnen worden verwerkt.

Oude koeien

De Busroute
De GroepsGelukBus is er om zichtbaar te maken dat alle vier de B's: Blij, Boos, Bang en Bedroefd erbij horen. Via de busroute wordt helder dat we zelf keuze hebben wie we aan het stuur zetten. Op de route wordt zichtbaar dat de gebeurtenis niet te veranderen is, dat onze gedachten het gevoel en dus de route bepalen, dit is de impuls om je gedrag te uiten en dat heeft weer een gevolg.

In de bus zitten 4 poppetjes die door hun gezichtsuitdrukking en kleur te herkennen zijn als boos, blij, bang en bedroefd (de 4B’s). De bus rijdt op de weg langs de groene of rode route van de 5 G's: Gebeurtenis, Gedachten, Gevoel, Gedrag, Gevolg.

Wanneer je deelneemt aan Dag 3 krijg je zowel de koe als de busroute erbij op een prachtige zeildoek van 65 x 50 cm.

GroepsGeluk bus