Spring naar content

Grace Meurkes

Therapeut & gecertificeerd GroepsGelukCoach

Grace Meurkes

Mijn passie voor het begeleiden van leerlingen in een groep bracht mij met GroepsGeluk naar verschillende scholen in de afgelopen jaren. Empatisch, speels en met humor werk ik graag in groepen met de tool GroepsGeluk. Het inspireert leerkrachten, brengt rust in de groep en levert prachtige gesprekken op tussen leerkracht en leerlingen en leerlingen onderling. Gesprekken die met woorden of symbolen worden neergezet. Gesprekken die ontroeren, voor een glimlach zorgen, begrip brengt voor elkaar en rust brengt in de groep. Ik draag daar heel graag een steentje aan bij.

Grace Meurkes - GroepsGeluk
Grace Meurkes - GroepsGeluk
Over Grace

Als integratief Kindertherapeut zie ik kinderen die het minder fijn hebben in een groep op school. In plaats van een observatie te doen in de groep om het kind en de juf/begeleider te ondersteunen werk ik liever met de tool; GroepsGeluk!

Door te werken met de hele groep krijgen zowel de leerkracht als de leerling(en) inzichtelijk welke groepsprocessen er spelen in de groep.

Systemisch werk kwam op mijn pad in de opleiding tot Integratief Kindertherapeut aan de Nederlandse Academie voor psychotherapie in Amsterdam. Het werd door zelf een opstelling te doen zo helder waar mijn ongeduld t.a.v. mijn eigen dochter uit voort kwam. Het ik ervaarde hoe goed een opstelling helend werkt. GroepsGeluk kwam op mijn pad omdat ik een methode zocht om leerkrachten te ondersteunen in hun werk met kinderen in de groep.

Mijn praktijk bestaat nu 15 jaar. Mijn visie heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld.
Ik heb namelijk ervaren dat wanneer ik leerkrachten begeleid, door middel van GroepsGeluk of/en een opstelling met een leerkracht, er meer rust komt en meer verbinding komt in de klas. Dit komt ten goede aan de kinderen. Dat is voor mij de reden om in mijn praktijk nog meer aandacht te gaan besteden aan opstellingen met leerkrachten en teams en GroepsGeluk in de groepen!

HBO opleiding ortho-agogisch werk Nijmegen, Opleiding Psychodiagnostiek aan de Saxion in Deventer ,Integratieve Kindertherapie aan de Nederlandse Academie voor psychotherapie in Amsterdam, Europees Certificaat psychotherapie behaald in 2013, in 2014 GZ supervisor afgerond, GroepsGeluk voor scholen in 2016 afgerond, Opleiding opvoedopstellingen in 2016 afgerond, EMDR, EFT en WRITEjunior ( trauma gerichte interventies) afgelopen jaren certificaat behaald, in 2020 Systemisch werken in klas en opstellingen met team afgerond, 2021 opleiding trauma, lichaamsgericht en hechting afgerond en in 2022 start ik met de opleiding familieopstellingen.

 

 

Contactformulier
Intakeformulier klas
Intakeformulier team