Spring naar content

Workshop familieopstelling

Familieostelling

Workshop familieopstelling

Wanneer jij of je kind in het dagelijks leven tegen obstakels aanloopt die moeilijk te veranderen lijken, geeft een familieopstelling je een alternatieve invalshoek en benadering van datgene waar je tegenaan loopt. Een familieopstelling biedt de gelegenheid om de diepgewortelde patronen die verborgen liggen in ons (collectief) onderbewuste aan het licht te brengen. Het zet weer in beweging wat vast lijkt te zitten en opent de deur naar een totaal andere kijk op het probleem.

Plaats: Cordium; de Ruyterstraat 65, Nijmegen
Dag: zaterdagochtend (zie data in formulier)
Koffie/thee vanaf: 9.00 uur
Start: 9.30 – 12.30 uur

Omdat je de factuur die je na inschrijving ontvangt, kunt indienen bij je zorgverzekeraar, ga je voor het inschrijven en de betaling naar onze website van AllesKids&Co. AllesKids&Co is aangesloten bij NFG  en de RBCZ. Daardoor vergoeden verschillende zorgverzekeraars, geheel of gedeeltelijk de kosten.

Prijs: representant: € 27,00, vraag inbrengen: € 87,00

Wat is een familieopstelling?

Al het gedrag heeft een oorsprong. Een familieopstelling is een mooie ervaring en maakt duidelijk wat de onbewuste oorzaak is achter je gedrag en waar bepaalde blokkades vandaan komen. Dit doe je niet met je eigen familieleden, maar met andere deelnemers die de positie van jouw familieleden innemen. Dat kan het gezin uit je jeugd of je huidige gezinssamenstelling zijn.

De opstelling helpt je inzichten te geven in het grotere geheel (je systeem) waar je onderdeel van bent vanuit je ervaringen, je relaties, je jeugd en het hier en nu. Sommige patronen worden zelfs van generatie tot generatie overgedragen en worden pas doorbroken als ze zichtbaar worden. Hierdoor kunnen zaken op zijn plek vallen, zullen dingen gaan ‘klikken’ en zul je merken dat je milder naar jezelf kan zijn en je meer open staat voor verandering. Vaak kun je dingen direct opruimen en gaan er enige tijd na je deelname al ‘als vanzelf’ dingen verschuiven.

Deelname vraagsteller

De vraagsteller brengt een vraag in waar hij of zij tegenaan loopt. Tijdens de workshop zal de vraag aan bod komen en zullen andere deelnemers (representanten) zich vanuit een innerlijke beweging in de ruimte opstellen naar het familiesysteem van de vraagsteller.

Via systemische interventies gericht op bewust- en heelwording, wordt helder wat de verstrikking is. Door deze ervaring ontstaan er nieuwe inzichten en mogelijkheden.

Deelname representant/ toeschouwer

Ben je helemaal nieuw in systemisch werk en familieopstellingen, dan kun je eventueel eerst als toeschouwer of representant deelnemen, zodat je kunt zien en ervaren wat het is en wat het voor je kan betekenen. Dit kan indirect al heel veel opleveren, omdat veel situaties herkenbaar zijn voor anderen.

Bert Hellinger, de grondlegger van het systemisch werk en familieopstellingen zegt: “Elke familieopstelling is voor iedereen.” Al uit het zich voor iedereen in een andere vorm, wij mensen hebben veelal dezelfde thema’s. Dat maakt dat je ook als representant of als toeschouwer in de workshop geraakt kunt worden en/ of iets voor jezelf in beweging zet.

De familieopstellingen worden begeleid door Désirée Farro-Joosen. Désirée heeft jarenlang ervaring in het begeleiden van familie- en onderwijsopstellingen. Hieruit is ook haar passie GroepsGeluk ontstaan. Zij creëert een veilige bedding waarin zichtbaar kan worden wat gezien wil worden. Opgeleid door verschillende instituten en opstellers, laat zij zich het meest inspireren door haar opleiders Jolanda Vleugel en Elmer Hendrix. Elmer is onder andere bekend door zijn boek “Zinnen die de Ziel raken. Hij is de opleider van Els van Steijn die de bestseller “de Fontein” schreef. De werkwijze van Désirée is nauw verbonden die van hen.

Klankschalen

Met enige regelmaat begeleidt Rinske de familieopstellingen met haar klankschalen. Rinske leerde Désirée kennen bij GroepsGeluk. Daar ontstond het idee om opstellingen met klank te combineren. Twee energiestromen die elkaar versterken en nog meer magie brengen. Uit het hoofd en in het lichaam om te voelen. De helende klanken ondersteunen het proces van wat zichtbaar wil worden in opstellingen. De trillingen van klankschalen en andere instrumenten werken door in patronen in jezelf en de dynamiek eromheen.

Bijdrage

De factuur die je na inschrijving ontvangt, kun je indienen bij je zorgverzekeraar. AllesKids&Co staat vermeld in het ledenregister van de NFG  en de RBCZ. Daardoor vergoeden verschillende zorgverzekeraars, geheel of gedeeltelijk de kosten.

Kosten: €27,-

Vraag inbrengen: €87,-

Totaal 18 deelnemers & er kunnen maximaal 3 vragen ingebracht worden.

Je bent van harte welkom om mee te ervaren. Je kunt je aanmelden als representant en/of een vraag inbrengen.

Meer weten?

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je alvast wat meer weten over familieopstellingen? Luister dan hier de podcast van Lois met Elmer Hendrix, die uitleg geeft over de kracht van familieopstellingen:

Reviews

De fijn, warme en veilige sfeer maakte dat ik mijn vraag in alle eerlijkheid en openheid kon stellen. Het ervaren van het antwoord is iets dat diep in mijn doorwerkt en dat met de tijd uiteindelijk duidelijkheid zal geven. Maar de rust dat ik weet waar een oorzaak ligt, maakt dat mezelf die tijd ook kan gunnen.

Het gebruik van de klankschalen was voor mij een zeer welkome bonus.

- Marleen

Het was voor mij de eerste keer dat ik een familieopstelling bijwoonde. Ik vond de veiligheid en de warmte in de groep heel erg fijn. Het was een bijzondere ervaring. Het proeft naar meer, waarbij ik ook mijn eigen vraag in zou brengen. Dankjewel en zeker tot ziens. 

- Babs

Ik vond het bijzonderen ervaringen. Ik was altijd al geinteresseerd in familieopstellingen maar had er nooit een mogen aanschouwen en deze bijeenkomsten waren een laagdrempelige manier om hier kennis mee te maken. Je kent elkaar niet maar onbewust ben je toch in verbinding. Er komen dingen naar boven die niet helemaal te verklaren zijn. Maar dit maakt me alleen maar nieuwschierig naar meer. Desiree is een hele fijne vriendelijke vrouw die je erg op je gemak stelt. Ik raad het ieder aan om een keer mee te doen al is het maar als representant.

- Masha Letteboer

Bizar! Wat een mooie eerste ervaring met de familie-opstelling. Een ochtend met vreemden en ik voelde mij moeiteloos thuis. De veilige sfeer, de rust van Désirée; je voelt gedragen en geborgen en dus kun je geven, dat gaat als vanzelf. Bijzonder om te ervaren hoe je met elkaar een ander kunt helpen, een duwtje in de rug kunt geven, een eerste stap kunt laten zetten, een last kunt verlichten. Tot de volgende keer, heel graag!

- Meike Feenstra-Kemna

Familieopstellingen bij Desiree en Rinske. Een prachtige, inzichtelijke en unieke ervaring. Ik ben al eerder bij een familieopstelling geweest. Maar ik heb nu voor het eerst echt kunnen voelen wat het met je doet als representant. Allereerst omdat Desiree heel goed ziet en voelt waar aandacht naar toe moet. Zij stelt hierbij de juiste vragen voelt dingen goed aan. Het voelt veilig en ze neemt echt de tijd voor elke vragensteller. Zo fijn om dit te mogen ervaren. Rinske begeleidt de opstellingen met haar klankschalen. Ik heb gemerkt dat ik hierdoor beter kan voelen en me kan openstellen. Echt een geweldige combinatie. Ik ga zeker nog een keer.

- Astrid

Voor de tweede keer mee gedaan met de workshop familieopstellingen van Desirée. Deze keer heb ik een vraag ingebracht. Het was een bijzondere ochtend, waar naar boven kwam wat gezien en afgesloten mocht worden. Met een fijn gevoel de ochtend afgesloten. Bedankt Desirée voor je professionele en warme begeleiding en alle representanten bedankt voor jullie inbreng en aanwezigheid.

- Bianca