Spring naar content

Esther Verwimp-Gartsen

Gecertificeerd GroepsGelukCoach & Coach

Esther Verwimp-Gartsen

Als Rouwbegeleider en GroepsGeluksCoach vind ik het belangrijk dat ieder kind op zijn eigen plek staat in het systeem en gezien en gehoord wordt, zodat het zijn eigen leven ten volle kan leven en niet de last van een ander draagt. Met GroepsGeluk krijgt ieder kind zijn eigen plek in de groep en kan het extern duidelijk maken wat er intern leeft: het onzichtbare wordt zichtbaar. De systemische wetten: er is een duidelijk kader, iedereen hoort erbij, iedereen heeft een eigen plek (ordening), iedereen draagt zijn eigen lot en er is balans tussen geven en nemen, spelen hierbij een grote rol. Ik
ben dankbaar dat ik als gecertificeerd GroepsGelukcoach (met 27 jaar onderwijservaring) een steentje mag bijdragen aan een goed pedagogisch klimaat en onderling begrip in een groep, zodat leerlingen en leerkrachten zich kunnen blijven ontwikkelen en kunnen groeien.

Ik ben diep geraakt door GroepsGeluk, dit gun ik ieder kind en iedere groep! Ik kom het graag brengen en loop graag een stukje mee met een groep!!

Esther Verwimp - GroepsGeluk -rond
Esther Verwimp - GroepsGeluk -rond
Contact GGC - Esther Verwimp-Gartsen
Intake formulier Esther Verwimp

Persoonlijke gegevens

Vul hier de naam/namen in
Straat en huisnummer

Informatie

Zijn er interventies gedaan in de groep? *
Is er eerder hulp gezocht? *
groepsgelukleerkrachten
Ik heb de Algemene Voorwaarden en Privacyverklaring gelezen en ga hiermee akkoord *
reCAPTCHA
Intake formulier - Teams - Esther Verwimp-Gartsen

Persoonlijke gegevens

Straat en huisnummer

Informatie

Is er eerder hulp gezocht? *
Zijn er interventies gedaan in het team? *
Ik heb de Algemene Voorwaarden en Privacyverklaring gelezen en ga hiermee akkoord *
reCAPTCHA

Over Esther

Als jong meisje ontfermde ik me op de basisschool over kinderen die buiten de groep vielen, daarmee plaatste ik mezelf ook regelmatig buiten de groep. Dat was niet altijd fijn. Op de middelbare school werd ik twee jaar gepest, dat heeft een enorme impact gehad op mijn verdere leven. Toen ik koos voor de PABO wilde ik een juf worden, waarbij alle kinderen gezien en gehoord werden in een groep waarin niet gepest werd. Een uitdagende missie...
Na de PABO in Maastricht verruilde ik Limburg voor de Randstad en kwam ik terecht in Den Haag. Een enorme cultuurschok voor mij. Het eerste jaar was vooral overleven. Ik hopte in de vervangerspool van school naar school. Ik kwam (voor het eerst) in aanraking met andere culturen en alle rangen en standen in onze maatschappij. Vanuit de vervangerspool rolde ik in een vaste baan op een school voor Moeilijk Lerende Kinderen in Transvaal. Ik verhuisde naar Utrecht en zocht ook daar een nieuwe school. Mijn hart lag ondertussen bij het bijzondere kind, dat net iets meer nodig had. Ik werkte vervolgens in Utrecht en later in Houten als groepsleerkracht op een school voor speciaal basisonderwijs. In Houten ging ik daarnaast voor de zorgcommissie en later het samenwerkingsverband werken. Ik coachte leerkrachten in het regulier onderwijs met zorgleerlingen in de groep.

Ik hou ervan me te blijven ontwikkelen en volgde de opleiding ecologische pedagogiek. Hier lag de nadruk op het hele systeem rond een kind, niet alleen het gezin, maar ook de huisarts, sportclub, koor, enzovoort. Iedereen die te maken heeft met het kind. Mijn afstudeeronderzoek ging over de belevingswereld van kinderen in een echtscheidingssituatie. Dit onderwerp intrigeerde me zo dat ik vervolgens een aantal trainingen heb gevolgd bij kiesvoorhetkind.nl en ik ging op mijn school KIES-groepen begeleiden. Prachtig, betekenisvol werk, een plek waar kinderen hun verhaal kwijt konden aan elkaar. Ik ervaarde steeds meer dat ik als leerkracht te weinig kon betekenen voor individuele kinderen in rouw. Ik besloot de 3 jarige opleiding Professionele Communicatie bij Phoenix-opleidingen in Utrecht te gaan volgen. Hier kwam ik voor het eerst echt in aanraking met systemisch werken en kwam ik letterlijk weer op mijn eigen plek te staan. Mijn persoonlijke groei was enorm. Mijn droom om kinderen en jongeren individueel te gaan begeleiden en een eigen praktijk te starten kwam steeds dichterbij. Ondertussen kwam ook GroepsGeluk op mijn pad en volgde ik de basistraining bij Désirée. Ik werd meteen gegrepen door GroepsGeluk, wat een prachtig middel. Mijn systemische hart ging er harder van kloppen en ik paste het veel toe in de groepen bij de leerkrachten die ik begeleidde.
Na een lastige periode in het onderwijs, tijdens het wandelen van het Pelgrimspad van Amsterdam naar Maastricht besloot ik de stap te wagen. Mijn eigen praktijk de Pleisterplek werd geboren. Na 27 jaar als juf niet meer voor de klas, wel werk ik 1 dag voor KANS in onderwijs, een onderwijsexpertisecentrum.

Als Rouwbegeleider en GroepsGelukscoach vind ik het belangrijk dat ieder kind op zijn eigen plek staat in het systeem en gezien en gehoord wordt, zodat het zijn eigen leven ten volle kan leven en niet de last van een ander draagt. Met GroepsGeluk krijgt ieder kind zijn eigen plek in de groep en kan het extern duidelijk maken wat er intern leeft: het onzichtbare wordt zichtbaar. De systemische wetten: er is een duidelijk kader, iedereen hoort erbij, iedereen heeft een eigen plek (ordening), iedereen draagt zijn eigen lot en er is balans tussen geven en nemen, spelen hierbij een grote rol. Ik ben dankbaar dat ik als gecertificeerd GroepsGelukcoach (met 27 jaar onderwijservaring) een steentje mag bijdragen aan een goed pedagogisch klimaat en onderling begrip in een groep, zodat leerlingen en leerkrachten zich kunnen blijven ontwikkelen en kunnen groeien.

Ik ben diep geraakt door GroepsGeluk, dit gun ik ieder kind en iedere groep! Ik kom het graag brengen en loop graag een stukje mee met een groep!!

Bouwens van der Booyencollege Panningen (HAVO), Hogeschool Maastricht (PABO), Katholieke Leergangen Tilburg (opleiding Speciaal Onderwijs), Seminarium voor Orthopedagogiek Utrecht (opleiding Zeer moeilijk opvoedbare kinderen), Fontys OSO Den Bosch (opleiding Jonge RisicoKinderen), Hogeschool Utrecht (Master Ecologische Pedagogiek), kiesvoorhetkind.nl (trainingen KIES-coach basis, jonge kinderen, speciale kind, individueel), Phoenix Opleidingen Utrecht (opleiding professionele communicatie), Nellie Wijffelaars (training Rouw en Verlies), Trudy Borst (Poptalk Rouw en Verlies), Desiree Farroo (training GroepsGeluk), Buro Nazorg Zwolle (opleiding Rouwbegeleider), Expertisecentrum Omgaan met Verlies Heeze (training gedeeld verdriet coach, trainig traumasensitief werken met kinderen en jongeren), Stiefgoed Academie (training werken met de Stiefcirkel), Desiree Farroo en Theo Bruekers (opleiding GroepsGeluk Onderwijs Opsteller)