Spring naar content

Esther Graat

Gecertificeerd GroepsGelukCoach & Onderwijspsycholoog

Esther Graat

Gecertificeerd GroepsGelukCoach & Onderwijspsycholoog

Als GroepsGelukCoach voel ik iedere keer weer de verwondering, in een klas, een klein groepje of bij een individu. Leerkrachten en leerlingen zijn iedere keer weer verrast als zichtbaar mag worden wat er onderliggend speelt in een groep of bij zichzelf. Als dit zichtbaar mag worden, en we stil staan bij de binnenwereld krijgen leerkrachten de mogelijkheid om hun groep op een vlotte manier in balans te brengen. Kinderen voelen zich gezien en gehoord. Daar draag ik als gecertificeerd GroepsGelukCoach graag aan bij!

Esther Graat GroepsGeluk
Esther Graat GroepsGeluk
Contact GGC - Esther Graat
Intake formulier Esther Graat

Persoonlijke gegevens

Vul hier de naam/namen in
Straat en huisnummer

Informatie

Zijn er interventies gedaan in de groep? *
Is er eerder hulp gezocht? *
groepsgelukleerkrachten
Ik heb de Algemene Voorwaarden en Privacyverklaring gelezen en ga hiermee akkoord *
reCAPTCHA
Intake formulier - Teams - Esther Graat

Persoonlijke gegevens

Straat en huisnummer

Informatie

Is er eerder hulp gezocht? *
Zijn er interventies gedaan in het team? *
Ik heb de Algemene Voorwaarden en Privacyverklaring gelezen en ga hiermee akkoord *
reCAPTCHA

Over Esther

Na mijn opleiding Klinische Psychologie ben ik in het onderwijs terecht gekomen. Eerst jaren als leerkracht, later intern begeleider en nu ben ik werkzaam als schoolondersteuner/psycholoog voor het samenwerkingsverband Noord-Limburg. Ik ga uit van een holistisch mensbeeld, ik kijk naar de mens of kind in zijn of haar geheel. Ik kijk verder dan de eventuele stempels en de gevolgen daarvan. Als schoolondersteuner begeleid ik kinderen en hun ouders op diverse scholen. Ik ben opgeleid om naar gedragsproblemen te kijken, het topje van de ijsberg. Maar wat je niet ziet, hetgeen onder het topje van de ijsberg gebeurt, is hetgeen waar ik me de laatste jaren op richt. Ieder kind is onderdeel van zijn systeem. Dit systemisch kijken naar kinderen is wat ik doe binnen mijn werk, mijn eigen praktijk (Esther Graat trainer & coach), als beeldcoach en als gecertificeerd GroepsGeluk Coach!

In 2018 kwam Désirée met GroepsGeluk op mijn pad. Tijdens het volgen van de training GroepsGeluk voor professionals, ontwikkeld door Désirée Farro viel alles op zijn plek. Enthousiast van de koppeling van systemisch werk naar het onderwijs ben ik me verder gaan scholen als coach & trainer.
Inmiddels geef ik al een aantal jaar GroepsGeluk aan klassen, geef ik trainingen aan leerkrachten ('Door welke bril kijk jij') en begeleid ik kinderen en hun gezinnen individueel.

Samen de wereld mooier maken is ook mijn missie. Als GroepsGelukCoach voel ik iedere keer weer de verwondering in een klas, een klein groepje of bij een individuele leerling. Leerkrachten en leerlingen zijn iedere keer weer verrast als zichtbaar mag worden wat er onderliggend speelt in een groep of bij zichzelf. Als dit zichtbaar mag worden, en we stil staan bij de binnenwereld krijgen leerkrachten de mogelijkheid om hun groep op een vlotte manier in balans te brengen. Kinderen voelen zich gezien en gehoord. Daar draag ik als gecertificeerd GroepsGelukCoach graag aan bij. Zoals Désirée zo mooi zegt: “Samen de wereld mooier te maken en zorgen dat het systemisch werk zich als een olievlek uitbreidt binnen onderwijsland.”

Psychologie (richting Klinische Psychologie, Radboud Universiteit), PABO (Hoge school Nijmegen), Master Educational Needs, gericht op gedrag en begeleiden (Fontys Hogescholen), Training STOP 4/7, training Psychopathologie, Gecertificeerd GroepsGelukCoach (Désirée Farro), Professioneel trainer & Coach (Academie voor innovatief trainen).