Spring naar content

Annelieke Mak

Leerkracht, coach & gecertificeerd GroepsGelukCoach

Annelieke Mak

Leerkracht, coach & gecertificeerd GroepsGelukCoach

Met een GroepsGeluk groepsopstelling maken leerlingen hun interne proces en beleving extern. Hierdoor krijgen zowel de leerkracht als de leerlingen inzicht in de processen die spelen in de groep. Hierdoor wordt het gedrag achter het gedrag zichtbaar, waardoor onzichtbare knelpunten zichtbaar worden. Je krijgt als leerkracht grip op de groepsdynamiek. De balans kan herstelt worden.

Annelieke Mak - GroepsGelukCoach
Annelieke Mak - GroepsGelukCoach
Over Annelieke

Ik ben Annelieke Mak, moeder, kinder-gezinscoach en leerkracht in het basisonderwijs. Dit is voor mij een grote passie en ik doe het met heel mijn hart. Vanuit mijn moederhart en mijn vak voel ik vaak de verwondering bij kinderen, maar ook de blokkades in hun sociaal-emotionele beleving. Dit gaf me een enorme motivatie om me te gaan verdiepen en me verder te willen ontwikkelen rondom het kind van NU.

Ik ben een trotse moeder van drie kinderen in de puberleeftijd. Het voelt als een enorme rijkdom om ze, samen met mijn man, te begeleiden, ieder op zijn eigen pad. Ook mijn kinderen hadden zo hun tegenslagen en wij als ouders eveneens. Dankbaar kijk ik terug op een tijd waarin ik bewust thuis ben geweest, toen mijn kinderen nog jong waren. In die tijd ben ik mij verder gaan scholen, omdat mijn kinderen, vanuit hun belevingswereld, mij de inspiratie gaven die richting op te gaan. Hierdoor kreeg ik de kans om verder te mogen kijken en ontdekken, dat er veel meer mogelijk is rondom het welzijn en de ontwikkeling van het kind. En dat die mogelijkheden op hele andere niveaus liggen dan het systeem waarin wij leven ons aanreikt. Ik ben mij gaan scholen in ontspanning bieden bij kinderen: babymassage, kindermassage, onderlinge kindermassage in de klas en Reiki.

In 2012 heb ik mijn Post HBO Kinder-gezinscoach opleiding Dreamchild behaald om, vanuit een holistische kijk, verbinding te maken tussen ouder en kind. Daarnaast heb ik mij verschillende interessante technieken eigen gemaakt: intuïtieve coaching, systemisch werken (individueel en binnen het onderwijs), Enneagram, EFT, healings, reading en aantal trainingen rondom beelddenkende kinderen.

Omdat ik de stem van het kind zo belangrijk vind, was in 2016 de dag opnieuw aangebroken om het onderwijs te verbinden met de nieuwe inzichten, kennis en ervaring. Daarom werk ik met zo enorm veel plezier en vanuit mijn hart in het onderwijs en begeleid ik ouders, kinderen in mijn praktijk Lev-coaching.

Lev betekent ‘de verbinding met het hart’. Belangrijk vind ik dat we de balans in onszelf vinden, door vanuit ons hart te leven. We zijn een voorbeeld voor onze kinderen en kunnen op die manier de wereld verzachten.

Gedurende mijn jarenlange ervaring als groepsleerkracht in verschillende groepen viel mij op dat er snel een disbalans kan ontstaan, gedurende één schooldag, maar ook door het jaar heen. Je gunt ieder kind een fijne sfeer in de groep, waar het tot bloei kan komen. Dat jouw groep en de school veilig is voor iedereen!
Ik heb verschillende tools uitgeprobeerd en weet intussen wat voor mij werkt. Zo begon ik met het op tafel zetten van houten poppetjes. Ik gebruikte ze met kinderen één op één en later met GroepsGeluk met de hele groep. Ik zag zulke mooie onderliggende dynamieken en signalen, dat ik als leerkracht een goed beeld kreeg van wat er allemaal speelde bij de kinderen. Kinderen voelden zich daardoor veilig, blij en kwamen tot leren.
Wanneer je de dynamiek zichtbaar maakt van je klas of groep, heb je als leerkracht direct handvatten om in lastige situaties snel de balans te herstellen.
Met een GroepsGeluk groepsopstelling maken leerlingen hun interne proces en beleving extern. Hierdoor krijgen zowel de leerkracht als de leerlingen inzicht in de processen die spelen in de groep. Hierdoor wordt het gedrag achter het gedrag zichtbaar, waardoor onzichtbare knelpunten zichtbaar worden. Je krijgt als leerkracht grip op de groepsdynamiek. De balans kan herstelt worden.

Het is de tijd om dit in het onderwijs te verspreiden, zodat iedereen het kan toepassen. Gaat het geluk van jouw groep je boven alles, dan heb jij zeker het 'Lev' om dit geweldige GroepsGeluk traject aan te gaan! Graag maak ik kennis met je en bespreken we samen waar jij tegenaan loopt. Vervolgens maak ik een plan om het systeem in je groep weer in balans te brengen.
“Aan de basis van het pedagogisch handelen ligt het zien met je hart.” (Janusz Korczak)

Geschoold door Hogeschool Domstad Pabo Utrecht, Kinder-gezinscoach opleiding Dreamchild (Sylvia Leegwater), Inbloei kindercoach trainingen en Master (Wouthiera Crommelin), Inbloei EFT trainingen (Wouthiera Crommelin), De kunst van kindercoaching fase 1, Zipper box organisatieopstelling, NLP online training ( Sluis instituut), Mediumschap;healing/reading bij praktijk bewustzijnsontwikkeling (Inge van der Pol), Reiki I en II, Ik leer anders coach opleidingsinstituut Ik leer anders (Agnes Oosterveen-Hess) Davis training Davis Dyslexia Association Nederland (Ron Davis), Kindermassage zonnevlecht opleidingen, Babymassage Holos massageacademie Utrecht, Bach bloesem consulente I en II, GroepsGeluk trainingen en opleiding.

Contactformulier
Intakeformulier klas
Intakeformulier team